آلودگی هوا خطرناک ترین تهدید زیست محیطی برای سلامت بشر

به گزارش مجله یک کامپیوتر، سازمان بهداشت جهانی اعلام نموده است که آلودگی هوا خطرناک ترین تهدید زیست محیطی برای سلامت بشر است همچنین بر اساس برآوردهای اجرا شده تنفس هوای آلوده منجر به مرگ حدود 7 میلیون نفر در سال 2016 شد که این رقم بیش از دو برابر مرگ ناشی از ایدز، سل و مالاریا بود.

آلودگی هوا خطرناک ترین تهدید زیست محیطی برای سلامت بشر

به گزارش خبرنگاران، هوا، آب و غذا نیازهای اساسی هر فرد برای زندگی است و هرگونه کاهش در کیفیت و کمیت این عناصر تهدیدی جدی برای سلامت بشر خواهد بود. معمولاً انسان می تواند به مدت پنج هفته بدون غذا و به مدت پنج روز بدون آب زنده بمانند اما نمی تواند بدون هوا حتی پنج دقیقه به زندگی خود ادامه دهد.

بر اساس این گزارش اگرچه هوا یک عنصر لازم است ولی استنشاق هوای آلوده می تواند فرد را به کام مرگ بکشاند. در یک بیان کلی آلودگی هوا را می توان وجود هر نوع ماده ای در هوا دانست که ممکن است به انسان، حیوان، پوشش گیاهی و یا سایر عناصر آسیب وارد کند.

امروزه سازمان بهداشت دنیای آلودگی هوا را خطرناک ترین تهدید زیست محیطی برای سلامت بشر معرفی نموده است. از سویی دیگر بر اساس برآوردهای اجرا شده هوای آلوده منجر به مرگ حدود 7 میلیون نفر در سال 2016 شد که این رقم بیش از دو برابر مرگ ناشی از ایدز، سل و مالاریا بود.

قرار دریافت در معرض هوای آلوده در فضای باز با طیف گسترده ای از اثرات حاد و مزمن از ایجاد حساسیت گرفته تا مرگ همراه است. در واقع باید گفت که آثار آلودگی هوا فقط محدود به بروز علائمی مانند سرفه، سوزش گلو، تنگی نفس و ایجاد حساسیت نیست و آلودگی هوا با آثار زیا باری که در بلندمدت دارد می تواند ارگان های مختلف بدن از جمله مغز، قلب و ریه را نیز درگیر کند.

در این میان ذرات معلق به عنوان عامل اصلی و خطرناک آلودگی هوا با توجه به اندازه بسیار کوچکشان می توانند به طور عمیق به دیواره های هوا و خون در کیسه های هوایی نفوذ نمایند و منجر به بروز بیماری های قلبی، عروقی و تنفسی شوند، به طوری که گفته می گردد این ذرات بسیار ریز می توانند به راحتی از غشای مویرگی عبور نمایند و به وسیله جریان خون تمام سلول ها را در معرض مخاطره قرار دهند.

بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت دنیای در سال 2013 ذرات معلق را به عنوان یکی از علل سرطان ریه معرفی نموده است.

لازم به ذکر است که میزان مرگ و میر ناشی از ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون از 3.5 میلیون نفر در سال 1990 به3.8 میلیون نفر در سال 2000 رسیده است و طی یک فرایند افزایشی نیز در سال 2015 ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون منجر به مرگ 4.2 میلیون نفر در دنیا شده است.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 50354

به "آلودگی هوا خطرناک ترین تهدید زیست محیطی برای سلامت بشر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آلودگی هوا خطرناک ترین تهدید زیست محیطی برای سلامت بشر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید