تعطیلی ورزش و فرصتی که غنیمت شمرده نشد

به گزارش مجله یک کامپیوتر، خبرنگاران/خوزستان یک کارشناس فوتبال با بیان این که همان طور که کرونا بر اقتصاد دنیا تاثیر گذاشت، مسلما اقتصاد ورزش به ویژه فوتبال را بیشتر تحت تاثیر قرار داده است، گفت: باتوجه به این که مدیران تدبیری برای این بخش نداشته اند، معین شد که مدیریت بر باشگاه های ایرانی، یک مدیریت حبابی و نمادین بوده است.

تعطیلی ورزش و فرصتی که غنیمت شمرده نشد

کیوان بابادی در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان این که کرونا برای فوتبال یک فرصت است که باشگاه ها استفاده لازم را از آن نداشته اند، اظهارکرد: کرونا فرصتی بود تا در نبودن فوتبال، بیشتر به بودن فوتبال فکر کنیم و درصدد برطرف ایرادهای موجود باشیم. ضمن این که می توانستیم درخصوص جامعه شناسی و اقتصاد فوتبال نیز اقداماتی داشته باشیم ولی متاسفانه باشگاه های لیگ برتری فوتبال در این مدت در انزوا بودند و اقدام خاصی از سوی مدیران در جهت برطرف مسائل باشگاه ها انجام نشد. البته باشگاه فولاد، فرصت را غنیمت شمرد و به بازسازی زمین های چمن باشگاه پرداخت اما سایر باشگاه ها و حتی خود باشگاه فولاد نیز به مسایل دیگر فوتبال، از جمله فرصت ها و تهدیدها ورود نکردند تا نواقص را برطرف کنند.

وی بیان نمود: نبودن فوتبال برای جامعه، مسئولان و مدیران صدا و سیما نیز زنگ خطر را به صدا درآورد که فوتبال با بودنش می توانست چه تاثیرات اجتماعی داشته باشد و اکنون خلا آن، چه آسیب هایی به جامعه می زند. اگر صدا و سیما آماری درخصوص ریزش ببیننده ورزشی و ضرر و زیانی که این سازمان از نبود فوتبال متحمل شده است ارائه دهد، بیشتر می توان به تاثیرات این رشته پرداخت.

این کارشناس فوتبال گفت: در تعطیلی ایجاد شده، باشگاه های ما فقط به دنبال این بودند که آیا لیگ برگزار شود یا خیر و این که پرسپولیس را قهرمان اعلام کنند یا نه. ما هیچ تدبیر دیگری از سوی باشگاه ها، جز چالش هایی که بین پرسپولیس و سپاهان و علی کریمی و تتلو بوده است، ندیدیم. یعنی ورزش فوتبال ما در همین موارد خلاصه شد. ما نیامدیم واکاوی کنیم که کرونا تاثیرش بر فوتبال چه بوده است و فوتبال پسا کرونا چه خواهد شد. همچنین نیامدیم تاثیرات کرونا بر اقتصاد ورزش و فوتبال را ارزیابی کنیم.

وی تاکید کرد: مطمئنا پس از سرگیری لیگ برتر، مسائل اقتصادی و اقتصادی باشگاه ها خود را نشان می دهد. به هر حال بازیکن کاری ندارد که در این مدت بازی کرده است یا خیر، او طبق قرارداد، دستمزد خود را می خواهد. بنابراین باشگاه ها به یکباره با حجم بدهی اقتصادی روبرو می شوند و آیا در این مدت باشگاه ها به فکر این موضوع بوده اند و به آن پرداخته اند؟

بابادی همچنین گفت: در این شرایط یکی از مطالبات باشگاه ها باید حق پخش تلویزیونی می بود ولی باشگاه ها در فرصت به وجود آمده، به این بحث هم ورود نکردند، البته در حال حاضر فوتبال ایران، نه صاحب و نه مدیر معینی دارد. به هر حال مدیران باشگاه های ما از حق و حقوق خود و تاثیر بر تصمیمات کلان فوتبال کشور غافل هستند، در حالی که در این فرصت می توانستند به این چنین مسایلی بپردازند. به نظر می آید باشگاه ها در خواب کرونایی هستند زیرا هیچ اتفاقی در این مدت رخ نداد.

وی عنوان کرد: شوک اساسی از تعطیلی فوتبال را حتما و قطعا صدا و سیما به خوبی حس کرده است. در یک حسابرسی اقتصادی ساده به خوبی می توان دید که سود و زیان حاصل از پخش و عدم پخش فوتبال برای سازمان صدا و سیما چه بیلانی را نمایش خواهد داد. آیا منصفانه نیست در مورد حق پخش تلویزیونی با نگاه دیون سازمان صدا و سیما به باشگاه های فوتبال کشور پرداخته شود و در سال جهش تولید ملی نیز زمینه را برای جهش فوتبال ایران در سطح دنیا فراهم کرد؟ و مهم تر از آن از بیماری پساکرونایی فوتبال ایران جلوگیری کرد؟ حق پخش تلویزیونی حق مسلم و قانونی باشگاه های کشور است و باشگاه ها برای طلب آن نباید التماس کنند.

این کارشناس مدیریت ورزش گفت: اگر حالا حالاها با کرونا روبرو باشیم یا بازهم با چنین مواردی روبرو شویم، چه رویکردی داریم؟ در بحث قرارداد بازیکنان می خواهیم چه کنیم؟ قرارداد بیشتر بازیکنان تا چند روز دیگر تمام می شود و آیا بندی در قراردادها در نظر گرفته ایم که اگر به هر دلیلی لیگ تعطیل شد، تصمیم در مورد پرداختی به بازیکنان به چه صورت است و آیا باشگاه ها در این مدت به این مورد پرداختند؟ پس باشگاه ها می مانند با بدهی هایشان.

وی افزود: هیچ راهکاری برای جذب منابع در باشگاه های فوتبال ایران دیده نشده است. تیم های بزرگ دنیا از پدیده کرونا اعلام ورشکستگی کردند اما آیا در فوتبال ایران باشگاهی اعلام ورشکستگی کرد؟ خیر، چون اصلا مسایل اقتصادی مهم نیست و نمی دانیم چه کار می کنیم. مدیریت فوتبال ما تنها در حال به وجود آوردن فجاعت و فضاحت بین المللی است. ما باید به سمت اقتصاد فوتبال برویم.

بابادی در پایان گفت: بی گمان شوک وارد شده از جانب کرونا بر فوتبال، همچون دیگر صنعت ها دارای پیامدهای منفی و مثبت فراوانی بوده است که شاید مهمترین آن، وجود شور و نشاط اجتماعی بی نظیر از طریق فوتبال است که تعطیلی اجباری لیگ، برای مدیران، باشگاه ها و بازیکنان زنگ خطری بود. همان طور که کرونا بر اقتصاد دنیا تاثیر گذاشت، مسلما اقتصاد ورزش به ویژه فوتبال را بیشتر تحت تاثیر قرار داده است و باتوجه به این که تدبیری برای این بخش نداشته ایم، معین شد که مدیریت بر باشگاه ها، یک مدیریت حبابی و نمادین بوده است.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 30590

به "تعطیلی ورزش و فرصتی که غنیمت شمرده نشد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تعطیلی ورزش و فرصتی که غنیمت شمرده نشد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید