پروژه ای که قالیباف هزینه اش را 9 لا پهنا با مردم حساب کرد!

به گزارش مجله یک کامپیوتر، خبرنگاران : انتشار بخش هایی از مصاحبه جدید پیروز حناچی، شهردار تهران که هفته گذشته منتشر شد، حاشیه های زیادی درپی داشت. شکایت محمدباقر قالیباف و تعدادی از نزدیکان او به دلیل صحبت های حناچی درباره املاکی که شهرداری از آنها پس گرفت، بخشی از این حاشیه ها بود.

پروژه ای که قالیباف هزینه اش را 9 لا پهنا با مردم حساب کرد!

به گزارش خبرنگاران به نقل از روزنامه شرق، روز گذشته خبرگزاری ایلنا مشروح این مصاحبه را منتشر کرد.حناچی در این مصاحبه درباره بیش از 9 برابرشدن هزینه های ساخت اتوبان دوطبقه صدر صحبت کرد و اثرات منفی آن بر شرایط ترافیک تهران. به گفته شهردار تهران روزی که مدیریت شهری پیشین شهر می خواست پل صدر را احداث کند، بیان کرد که بین 500 تا 700 میلیارد تومان برای آن هزینه شده است؛ اما عملا ساخت این پل بیش از چهارهزارو 500 میلیارد تومان هزینه برده است که اگر تملکات اراضی اطراف برای احداث پل را نیز به آن اضافه کنید، بیش از این رقم است.

حناچی در بخشی از این مصاحبه در واکنش به نقدها برخی از اعضای شورا نیز این طور شرح داد: برخی از اعضای شورا در مقایسه با قبل می گویند شما دچار خودتحریمی شده اید و خودتان برای خودتان محدودیت ایجاد نموده اید. معنای دیگر آن، این است که چرا تراکم نمی فروشید، چرا راحت پروانه غیرقانونی صادر نمی کنید؟ ما چنین قولی به مردم ندادیم. ما قول داده بودیم که شهر را به انضباط می رسانیم که این کار را انجام دادیم.

او با طعنه به روال و شیوه مدیریتی دوره های گذشته در شهرداری تهران نیز گفت: ما هم اگر سه سال پشت سر هم 30 میلیون مترمربع پروانه صادر می کردیم، شاید دست مان خیلی بازتر بود؛ اما ادامه این روش را روا ندیدیم. حداقل از کسی مثل من که عقبه تخصصی این موضوع را دارد و متوجه می گردد این موضوع به چه معناست، این انتظار نمی رود

. ما کوشش کردیم راستا دوم را انتخاب کنیم. شهر را آرام تر کردیم، هزینه های اداره شهر را کمتر کردیم و سعی کردیم با روش های خلاقانه تر آن را اداره کنیم. ما کوشش می کنیم که شهر را کم عارضه تر و ارزان تر اداره کنیم و فقط هم به دوره خودمان فکر نکنیم؛ چراکه اگر می خواستیم تنها به دوره خودمان نگاه کنیم، می توانستیم دو، سه قلم از اموال عظیم شهرداری تهران را بفروشیم و مسائلمان حل می شد.

خیلی از بانکی ها هم تمایل دارند که چنین اتفاقی رخ دهد و شاید یک زمانی مجبور شدیم این کار را کنیم؛ اما خودمان را به فروش تراکم خارج از قاعده و خارج از ظرفیت طرح تفصیلی عادت ندادیم و سعی کردیم که این عادت بد را در تهران ترک کنیم.

حناچی همچنین درباره مقاومت هایی که برابر بارگذاری اطلاعات در سایت شفافیت وجود دارد، مثلا درباره رقم حقوق مدیران یا اتفاقی که در بارگذاری فهرست ساختمان های ناایمن رخ داد، نیز این طور شرح داد: اینکه مدیران نباید حقوق نامتعارف بگیرند، این حرف پسندیده است و مدیران ما باید در حد معمول جامعه باشند؛ البته اگر اقدام مشعشعی را انجام دادند و منافع عظیمی را به شهرداری برگرداندند، ما وظیفه داریم که آنها را تشویق کنیم و این را من حقوق تلقی نمی کنم؛ یعنی اگر کسی ملکی را که شهرداری اطلاع نداشت، به شهرداری خبر داد یا کوشش کرد تا آن ملک به شهرداری بازگردد و مالکیت آن در اختیار شهرداری قرار گیرد و منافع عموم را حفظ کرد، نباید با حقوق عادی با او رفتار کنیم و باید تشویق گردد.

حناچی همچنین درباره تجربه و دوره کاری خودش در دبیرخانه شورای عالی معماری و شهرسازی و تفاوت آن با دوره شهرداری گفت: خیلی از پروژه هایی که امروز می بینید که با آنها عکس می گیرند، مربوط به پیگیری های ما بود. هفت سنگان قزوین، کلاک لواسان و پدیده شاندیز پروژه هایی بودند که در دبیرخانه شورای عالی به دلیل تخلفات ساختمانی و فیزیکی اولین بار ما پیگیری کردیم. ما اگر جلوی پدیده شاندیز را نمی گرفتیم، ده ها پدیده شاندیز در سطح کشور ظهور می کرد یا اتفاقاتی که در تهران رخ داد، در سال های90 ،91 و 92 سالی 30 میلیون متر مربع پروانه در تهران صادر شده است و این پروانه های به خالص مسکونی تقریبا معادل شهری با 600، 700 هزار نفر جمعیت است.

آیا زیرساخت ها به این نسبت افزایش یافته است؟ فضای سبز، مراکز خرید و مراکز آموزشی متناسب دیده شده است؟ وقتی این کار را نکردیم، مثل آدم ناقص الخلقه ای می ماند که دستش بیش ازحد بلند می گردد. ما در آن موقع در آن موضع بودیم و اکنون در موضع اجرا هستیم. این را که محبوبیت من کاهش یافته یا افزایش، نمی دانم؛ اما کوشش می کنیم دوره متفاوتی را در شهر به مردم نشان دهیم که می گردد شهر را آرام تر، کم هزینه تر، کم عارضه تر و سالم تر اداره کرد و کاری کرد که مسائل شهر اگر بهتر از این نگردد، بدتر از این هم نگردد.

شهردار تهران همچنین درباره مخالفت های خودش با احداث پل صدر در زمان احداث آن و اینکه آیا برنامه ای برای جمع آوری این پل وجود دارد یا خیر، نیز این طور شرح داد: بعد از اینکه این همه هزینه شده است، منطقی نیست که به جمع آوری اقدام کنیم، اما خیلی از کشورهای جهان این کار را کردند؛ آنهایی که زودتر از ما آغاز به احداث پل کردند. زمانی که نقد می کردیم حداقل به 20 مورد پل در حال جمع آوری در جهان که عمدتا در کشورهای اروپایی و آمریکایی رخ داد، اشاره کردم. یک مورد هم در شهر سئول بود و شهردارش بیان کرد اگر رأی بیاورم، این پروژه را در اینچئون اجرا می کنم و واقعا این کار را کرد و من مرتب به آن پروژه اشاره می کردم. انتقاد من هم این بود، زمانی که همه دارند این سازه ها را برمی چینند، چرا شما آن را اجرا می کنید.

الان طبیعتا باید اجازه دهیم دوره بهره برداری از آن تمام گردد و همان طور که گفتم، منطقی نیست که بعد از این همه هزینه، این اتفاق رخ دهد. روزی که می خواستند پل صدر را احداث نمایند، بیان کردند که بین 500 تا 700 میلیارد تومان برای آن هزینه شده؛ اما عملا ساخت این پل بیش از چهارهزارو 500 میلیارد تومان هزینه برده است که اگر تملکات اراضی اطراف برای احداث پل را نیز به آن اضافه کنید، بیش از این رقم است.

او همچنین درباره دلایل انتشارنیافتن گزارش نهایی هزینه های پل صدر گفت: گزارش پل صدر آماده است. در شهرداری ازآنجایی که خیلی اقدامات با تهاتر خدمات یا تهاتر املاک انجام می شده، معمولا وقتی افراد مراجعه می نمایند، کنتور آن می افتد یا وقتی دعوایی می گردد و حکم قضائی برای آن می دهند، عدد قطعی درمی آید یا وقتی خیلی از صورت شرایط های پیمانکاران پرداخت می گردد، هزینه قطعی آن تعیین می گردد و کاملا معلوم است که چقدر هزینه شده است.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 47143

به "پروژه ای که قالیباف هزینه اش را 9 لا پهنا با مردم حساب کرد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پروژه ای که قالیباف هزینه اش را 9 لا پهنا با مردم حساب کرد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید